HGSS

Emergency call

Deset godina Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa

Hrvatska gorska služba spašavanja sudjelovala je na svečanoj sjednici Skupštine Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, održanoj u "VACETRAS" uj Vučevici (Općina Klis, SDŽ), povodom obilježavanja 10 godina djelovanja Platforme.

Na svečanosti su sudjelovali brojni uzvanici iz lokalnih jedinica, institucija i žurnih službi iz cijele Hrvatske. Tom prilikom, HGSS-u je dodijeljeno priznanje za uspješnu suradnju i doprinos smanjenju rizika od katastrofa. Izvršni pročelnik HGSS-a istaknuo je važnost daljnjeg unapređenja sustava civilne zaštite i ulogu jedinica lokalne samouprave u osiguravanju boljih uvjeta za rad žurnih službi na terenu.

U znak zahvalnosti za podršku i kontinuiranu suradnju, HGSS je također uručio zahvalnicu predsjedniku Platforme, gospodinu Damiru Gabriću, kao potvrdu zajedničkih napora u jačanju sigurnosti građana. “Ovo priznanje vidimo kao potvrdu da idemo u pravom smjeru, ali i kao poticaj da nastavimo još odlučnije raditi na jačanju sigurnosti svih građana,” zaključio je Marko Rakovac, izvršni pročelnik HGSS-a.

Autori fotografija: HGSS i Časopis zaštita